To nye aksjer inn i Paretoporteføljen i april

Mars ble en krevende måned for modellporteføljen vår, som falt 1,8 prosent mot tilsvarende oppgang på Hovedindeksen på Oslo Børs. Til tross for svak utvikling de to siste månedene, ligger porteføljen marginalt foran Hovedindeksen hittil i år. Inn i april gjør analytikerne våre fire endringer.

Del med andre

Dataskjermer

No

Aksjehandelskunder med analysetilgang kan lese våre analytikeres kommentarer på porteføljens ti aksjer i analyse- og handelsplattformen vår. Logg inn for å lese rapporten.

Marsporteføljen

Stemningen i markedet var preget av økt geopolitisk uro og frykt for en tilspisset handelskonflikt. Nye amerikanske tollsatser ble møtt med mottiltak fra Kina og Canada. Inflasjonstallene i USA kom inn lavere enn ventet, men dette ble overskygget av usikkerheten rundt president Trumps neste grep.

Globale aksjeindekser falt markant gjennom måneden – amerikanske markeder endte ned mellom 5 og 8 prosent, mens STOXX Europe 600 falt rundt 4 prosent. Oslo Børs holdt seg bedre og steg 1,8 prosent i mars.

Paretoporteføljen falt 1,8 prosent i mars. Beste bidragsyter var Gjensidige Forsikring med en oppgang på 9,1 prosent, mens Frontline svekket seg 13,9 prosent. Hittil i år er Paretoporteføljen opp 6,6 prosent, mot 6,4 prosent for Hovedindeksen.

Porteføljeoppdateringer i april

Styrker bankeksponeringen

SpareBank 1 SMN (MING) tas inn i Paretoporteføljen i april, etter sterk utvikling i banksektoren så langt i 2025 og en mer offensiv rentebane fra Norges Bank.

– Banken har den sterkeste kapitaliseringen blant de regionale sparebankene vi dekker, og handles til 10 ganger 2025-estimert inntjening og 6,8 prosent utbytteavkastning. Vi ser fortsatt rom for estimatoppjusteringer på kort sikt.

– MING har også en høy andel ikke-renterelaterte inntekter. Sammen med rom for solide utbytter og videre vekst gjør dette SpareBank 1 SMN til et attraktivt tilskudd til porteføljen.

Gjensidige Forsikring beholdes etter en oppgang på 9,1 prosent i mars. Vi vurderer aksjen som attraktiv gitt selskapets defensive egenskaper og sterke prisingsmakt, og ser fortsatt oppside i estimatene.

Teknologiteamet gjør endringer i porteføljen

Analytikerne Olav Rødevand og Jørgen Weidemann beholder Link Mobility, men tar Pexip ut av Paretoporteføljen etter kursnedgang i mars.

– Aksjen falt 10,3 prosent i mars, drevet av negative valutaeffekter og økt makrousikkerhet som har gjort potensielle kunder mer tilbakeholdne. Vi har fortsatt tro på selskapet på lengre sikt, men velger å ta det ut av porteføljen inntil videre.

Link Mobility beholdes for sjette måned på rad, støttet av et solid Q4 og utsikter til både vekst og marginløft i 2025.

– Vi ser fortsatt høy organisk vekst og tegn til videre marginekspansjon, særlig drevet av økt volum på avanserte OTT-løsninger og vekst innen RCS, som ifølge selskapet «vokser raskt i dette øyeblikket». Vi mener konsensus undervurderer marginpotensialet.

– Med en verdsettelse på rundt 8 til 9 prosent FCF yield for 2025/26 synes vi aksjen er attraktivt priset. Samtidig har de fire oppkjøpskandidater i «due dilligence», og eventuelle M&A annonseringer ser vi på som potensielle positive triggere.

Ny energi inn i porteføljen

Vår Energi tas inn i Paretoporteføljen i april etter å ha oppnådd de viktige prosjektmilepælene produksjonsstart på Johan Castberg og ferdigstillelse av produksjonsskipet til Balder X prosjektet. Selskapet tilbyr en attraktiv kombinasjon av vekst og kontantstrøm.

– Selskapet har redusert risikoen knyttet til 40 prosent produksjonsvekst innen utgangen av 2025, og guider videre mot 400 tusen fat per dag i 2026. Med lavere gjennomføringsrisiko, sterke kontantstrømsestimat og en direkteavkastning på 15 prosent, fremstår aksjen som attraktivt priset.

Industriaksje bidrar positivt inn i porteføljeutviklingen

Vi beholder industrikonsernet Endúr i april-porteføljen, etter en avkastning på 7 prosent i mars, og ser gode langsiktige utsikter og muligheter for nye kontrakter inn i 2025.

– Vi ser fortsatt attraktiv prising med en EV/EBITDA på 5,6x for 2026, samtidig som den nylige investeringsbeslutningen på Sævareid-prosjektet reduserer risikoen i estimatene. Vi forventer oppjusteringer i forkant av Q1-rapporteringen og ser at oppkjøpene av VAQ og Totalbetong har lagt et solid grunnlag for nye kontrakter i 2025.

– Sammen med en styrket balanse og fortsatt solide utsikter for Marine Infrastructure, fremstår eksponeringen i Endúr som attraktiv.

Om modellporteføljen

Pareto Securities’ modellportefølje består av mellom 6 til 10 norske aksjer. Porteføljen oppdateres med eventuelle endringer månedlig. Markedsrapporten for kunder sendes ut før åpning første handelsdag hver måned. Eventuelle endringer i den underliggende porteføljen kommenteres i rapportene. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, da vår strategi vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt med større midler. Resultatet bør derfor ikke sammenlignes med institusjonelle investorer.

Disclaimer:

Dette innlegget inneholder ikke profesjonell rådgivning, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning. Handel i verdipapirer medfører til enhver tid risiko, og historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Pareto Securities er verken rettslig eller økonomisk ansvarlig for direkte eller indirekte tap, eller andre kostnader som måtte påløpe ved bruk av informasjon i dette innlegget.

Se våre nettsider https://paretosec.com/our-firm/compliance/ for mer informasjon og full disclaimer.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet vårt Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

SISTE NYTT FRA PARETO SECURITIES