Fire nye aksjer i Paretoporteføljen
November endte ned 1,2 prosent for modellporteføljen vår, mens Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,6 prosent. Så langt i år har porteføljen steget 20,4 prosent og inn i årets siste måned gjør analytikerne fire endringer.
Del med andre
Yes
- Inn: Europris, Norsk Hydro, Odfjell Drilling og Salmar
- Ut: DOF, Himalaya Shipping, Sats og Yara
- Beholdes: Bonheur, Frontline, Link Mobility, Mowi, SpareBank 1 Sør-Norge og Vår Energi
Aksjehandelskunder med analysetilgang kan lese våre analytikeres kommentarer på alle de ti aksjene i porteføljen i analyse- og handelsplattformen vår. Logg inn for å lese rapporten.
Det amerikanske presidentvalget bidro til å løfte de store børsindeksene på Wall Street opp mellom 6-8 prosent i november. Her hjemme endte Oslo Børs måneden opp 1,2 prosent, og er hittil i år opp 11,3 prosent. Modellporteføljen til Paretos aksjeanalytikere ble påvirket av en fortsatt svak shippingsektor og endte ned 1,2 prosent, men er for året opp 20,4 prosent.
Frontline (ned 14,6 prosent), Link Mobility (ned 8,7 prosent), Yara (ned 6,1 prosent), Himalaya Shipping (ned 4,5 prosent), DOF (ned 2,7 prosent), SpareBank 1 Sør-Norge (ned 0,7 prosent) og Bonheur (ned 0,5 prosent) endte ned i november, mens Vår Energi (opp 4,9 prosent), Mowi (opp 6,8 prosent) og Sats (opp 14,4 prosent) steg i løpet av måneden.
Våre svenske aksjeanalytikere lager også en månedlig modellportefølje for svenske aksjer. Se aksjene i porteføljen her
Porteføljeoppdateringer i desember
Dobler i sjømat
En støttende Q3-rapport bidro til en oppgang på 6,8 prosent for Mowi i november. I desember økes lakseeksponeringen ved å ta inn Salmar mens Mowi beholdes. Sjømatanalytikerne Sander Lie og Oda Djupvik forventer at sentimentet i sektoren tar seg opp ytterligere de neste månedene, drevet av sterke priser og bedre biologi etter det som ellers har vært en krevende periode for oppdretterne.
- Tross et krevende kvartal med høye temperaturer og lakselus, leverer Salmar fortsatt de beste marginene i sektoren. Selv om noen av utfordringene fra Q3 også vil påvirke Q4 mener vi selskapet godt posisjonert for et sterkt comeback i 2025 der kommentarer rundt både biologi og smoltutsett i kvartalet var støttende, sier de.
- Salmar har et betydelig organisk vekstpoensial i de beste oppdrettsregionene i verden, samtidig som de kutter kostnader, og man allerede har tatt mye av de kapitaltunge investeringene. Med en 2025 P/E på 13x, et sterkere år i vente og et ytterligere løft i sentimentet for sektoren som helhet de neste månedene, mener vi at det er et godt inngangspunkt i Salmar-aksjen nå, sier Lie og Djupvik.
Ser muligheter i retailaksje
Sats har lagt bak seg et par måneder med sterk oppgang og var i november opp 14,4 prosent. Analytikerne Gard Aarvik og Phillhp Bjerke fortsetter å være positiv til treningssenteraksjen i 2025, men ser flere kortsiktige triggere i Europris i desember.
- Med positive markedsdata og julehandelsforventninger venter vi en sterk avslutning på året for Europris, og tror det er oppside til salgsestimatene for Q4. Datapunkter hittil viser en sterk start på den viktigste handelsperioden av året, og sett opp mot at Europris gikk tom for varer i fjor og kunne solgt mer, blir det et annet sammenligningsgrunnlag i år. Europris har i tillegg åpnet en ny butikk og Q4 har en ekstra handelsdag sammenlignet med i fjor, som bidrar til at vi finner vekstestimatene på den konservative siden, sier de.
Bytter industriaksjer
Etter en nedgang på 6,1 prosent for Yara i november og et svakt ureasentiment i det korte bildet, skifter industrianalytikerne Gard Aarvik og Marcus Gavelli ut Yara med Norsk Hydro. De peker blant annet på Norsk Hydros svake aksjekursutvikling etter kapitalmarkedsdagen i november.
- Selskapet gjentok tidligere kommentarer rundt kapitalallokering og markedsutsikter, så reaksjonen virker overdrevet. I tillegg ser vi begrenset nedside på estimater for nedstrøm-segmentene inn i 2025, hvor markedet ikke priser inn noen rask forbedring fra dagens nivåer. Vi forventer stramme aluminamarkeder som kan støtte både priser og inntjening i oppstrøm-segmentene inn i 2025 og dermed drive positive estimatrevideringer fremover, sier Aarvik og Gavelli.
Ny oljeserviceaksje
Innen oljeservice tar analytikerne Bård Rosef og Ole Martin Rødland ut DOF for å gjøre plass til Odfjell Drilling.
- Odfjell Drilling gir den mest attraktive kontantstrømmen i sektoren og best backlog-visiblitet. Mens markedet for “high spec”-rigger på norsk sokkel er konsolidert og inkrementell etterspørsel i Norge ventes fra neste år, er Odfjell lite eksponert mot det svakere riggmarkedet globalt, sier de.
Dette er de ti aksjene i porteføljen i desember:
Lyst til å motta oppdateringene i porteføljen på epost?
Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev for å motta porteføljeoppdateringene, siste nytt fra oss og månedlige analyser på epost.
Fyll inn skjemaet for å melde deg på. Du vil motta nyhetsbrevet fra og med første virkedag neste måned.
Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.
Om modellporteføljen
Pareto Securities’ modellportefølje består av mellom 6 til 10 norske aksjer. Porteføljen oppdateres med eventuelle endringer månedlig. Markedsrapporten for kunder sendes ut før åpning første handelsdag hver måned. Eventuelle endringer i den underliggende porteføljen kommenteres i rapportene. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, da vår strategi vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt med større midler. Resultatet bør derfor ikke sammenlignes med institusjonelle investorer.
Disclaimer:
Dette innlegget inneholder ikke profesjonell rådgivning, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning. Handel i verdipapirer medfører til enhver tid risiko, og historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Pareto Securities er verken rettslig eller økonomisk ansvarlig for direkte eller indirekte tap, eller andre kostnader som måtte påløpe ved bruk av informasjon i dette innlegget.
Se våre nettsider https://paretosec.com/our-firm/compliance/ for mer informasjon og full disclaimer.
Del med andre