To nye aksjer i Paretoporteføljen

Juni ble en flat måned for modellporteføljen vår, som falt 0,1 prosent mot en nedgang på 1,3 prosent for Hovedindeksen på Oslo Børs. Så langt i år er porteføljen opp 25,4 prosent og for juli gjør analytikerne våre to endringer i porteføljesammensetningen.

Del med andre

Dataskjermer

Pareto Securities

No

Aksjehandelskunder med analysetilgang kan lese våre analytikeres kommentarer på alle de ti aksjene i porteføljen i analyse- og handelsplattformen vår. Logg inn for å lese rapporten.

Der amerikanske aksjeindekser steg med mellom 1,1 til 6,0 prosent ledet an av teknologisektoren i juni, falt Hovedindeksen på Oslo Børs med 1,3 prosent. Modellporteføljen vår fikk på sin side en sidelengs måned med 0,1 prosent nedgang og er opp 25,4 prosent hittil i år, mens Hovedindeksen er opp 8,9 prosent på samme tid.

Crayon ble porteføljens beste aksje i juni med 11,0 prosent oppgang, etterfulgt av Subsea 7 (opp 3,6 prosent), Vår Energi (opp 1,5 prosent) og Aker BP (opp 1,2 prosent). Bonheur og Kid falt begge 0,8 prosent, samtidig som Hafnia (ned 2,4 prosent), Austevoll (ned 3,2 prosent), Himalaya Shipping (ned 5,3 prosent) og Norsk Hydro (ned 6,2 prosent) tynget utviklingen.

Våre svenske aksjeanalytikere lager også en månedlig modellportefølje for svenske aksjer. Se aksjene i porteføljen her

Porteføljeoppdateringer i juli

Ser muligheter i eiendomsaksje

Analysedekningen vår av eiendomssektoren fikk i juni et tilskudd med Entra. Analytiker Viktor Hökenhammar løfter frem muligheten for flere eiendomssalg til gode verdier som en viktig aksjetrigger fremover.

- Entra har en solid drift og er i stand til å håndtere kommende gjeldsforfall, i tillegg til å ha en god tilnærming til finansieringen som inkluderer pause av utbytter og eiendomssalg, sier Hökenhammar.

Laster inn...

For stort fall i Autostore

Etter et aksjekursfall på 30 prosent etter Q1-tallrapporten i juni, tar teknologianalytiker Olav Rødevand inn Autostore i juli.

- Vi synes det er uberettiget at aksjen skal falle så mye gitt at ordreinntaket økte og som peker mot høyere etterspørsel. At selskapet kom til kort på inntektsforventningene ser ut til å ha skremt markedet, men vi tror at årsaken er mer knyttet til leveransetidspunkter enn fundamentale etterspørselsendringer. Forventningene bør bygge seg opp igjen over sommeren og med lavere verdsettelse enn sammenlignbare selskaper tror vi risk/rewarden er på oppsiden, sier Rødevand.

Laster inn...

Lyst til å motta oppdateringene i porteføljen på epost?

Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev for å motta porteføljeoppdateringene, siste nytt fra oss og månedlige analyser på epost.

Fyll inn skjemaet for å melde deg på. Du vil motta nyhetsbrevet fra og med første virkedag neste måned.

Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.

Om modellporteføljen

Pareto Securities’ modellportefølje består av mellom 6 til 10 norske aksjer. Porteføljen oppdateres med eventuelle endringer månedlig. Markedsrapporten for kunder sendes ut før åpning første handelsdag hver måned. Eventuelle endringer i den underliggende porteføljen kommenteres i rapportene. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, da vår strategi vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt med større midler. Resultatet bør derfor ikke sammenlignes med institusjonelle investorer.

Disclaimer:

Dette innlegget inneholder ikke profesjonell rådgivning, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning. Handel i verdipapirer medfører til enhver tid risiko, og historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Pareto Securities er verken rettslig eller økonomisk ansvarlig for direkte eller indirekte tap, eller andre kostnader som måtte påløpe ved bruk av informasjon i dette innlegget.

Se våre nettsider https://paretosec.com/our-firm/compliance/ for mer informasjon og full disclaimer.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet vårt Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

SISTE NYTT FRA PARETO SECURITIES