Shorthandel

Tjen penger når markedet faller med shorthandel. Hos Pareto Securities får du tilgang til et av markedets største utvalg av aksjer tilgjengelig for shorthandel.

Registerer deg på 3 minutter med BankID

Offensiv posisjonering eller sikring av verdier

Ved shorthandel låner du aksjer som du selger på børsen, som du kjøper tilbake ved et senere tidspunkt for å tjene på et eventuelt kursfall på aksjene. Shorthandel kan brukes for å spekulere i kursnedgang for en enkelt aksje, eller som ledd i porteføljesikring.

Pareto Securities har blant markedets beste utvalg av aksjer tilgjengelig for shorthandel. Shorthandel kan kombineres med aksjekreditt og intradagskreditt, og kan gi deg unik fleksibilitet i markedet, og er spesielt aktuelt dersom du skal drive trading eller avansert aksjehandel.

Disse aksjene kan du shorte hos Pareto Securities

Shorting

Utvalget av aksjer som kan shortes endres kontinuerlig. Hvis du ønsker å shorte en aksje som ikke finnes i listen kan du kontakte oss på telefon 24 13 39 39 . Det er ingen garanti for at aksjer på listen kan shortes til enhver tid eller at eksisterende aksjelån ikke blir tilbakekalt.

Loading...

Slik søker du om shorthandel

Tilgang til shorthandel inngår i samme avtaleverk som generell verdipapirkreditt, og inkluderer dermed mulighet til intradagskreditt, samt langsiktig verdipapirfinansiering. Med disse avtalene på plass har du sikret deg stor fleksibilitet for å ta posisjoner i markedet.

Kontakt kundeservice ved spørsmål.

Kostnader

Du gjennomfører en shorthandel akkurat som en vanlig salgsordre, forskjellen er at du ikke har aksjen i din portefølje fra før. Du betaler samme kurtasje som ved et normalt kjøp/salg, men du må betale et administrasjonsgebyr samt rente dersom du ikke kjøper tilbake de shortede aksjene samme dag. Administrasjonsgebyret kommer ved opprettelse av aksjelånet, mens renten påløper daglig så lenge du holder lånet. Rentesatsene oppgis som en årlig rente, og varierer med verdipapiret og markedsforholdene.

Se oversikt i vår prisliste for belåning, og ta kontakt med megler for konkrete spørsmål på 24 13 39 39.

Avanserte verktøy for erfarne tradere

Å låne penger til aksjeinvesteringer kan øke eksponeringen din i markedet, og dermed både potensiell fortjeneste og potensielle tap. Produktet egner seg for investorer som har god kjennskap til og erfaring med verdipapirmarkedet.

Kom i gang med Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Registrering med BankID på 3 minutter.