Aksjesparekonto hos Pareto Securities

Aksjesparekonto er en fleksibel og skattegunstig konto for investeringer. Hos oss kan du også ha en valutakonto og belåning tilknyttet din aksjesparekonto.

Registerer deg på 3 minutter med BankID

  • Handel med gunstig kurtasje i hele EØS-området
  • Stort fondsutvalg
  • Personlig service og tilgang til vår ekspertise

Aksjesparekonto hos Pareto Securities

Aksjesparekonto er en fleksibel og skattegunstig konto for langsiktig sparing og investering i aksjer og aksjefond registrert innen EØS.

  • Du får utsatt beskatning på gevinst fra kjøp og salg. Skatt utløses når du tar gevinsten ut av kontoen.
  • Utbytte skattlegges ikke løpende, men inngår i ASK og skattlegges ved eventuelt uttak utover investert beløp og ubenyttet skjermingsfradrag.
  • Et eventuelt tap i ASK kommer til fradrag ved avvikling av kontoen.

Du kan ha aksjesparekonto hos flere tilbydere, og du kan flytte kontoen, hele eller deler av innehavet fra en tilbyder til en annen.

Belåning på aksjesparekonto

Hos oss kan du benytte din eksisterende kredittramme som sikkerhet for nye investeringer via din aksjesparekonto. Vi lar deg utnytte all din sikkerhet ved å slå sammen belåningsverdien på din ordinære aksjekonto og aksjesparekonto. Slik opprettholder du fleksibiliteten til å handle aksjene, fondene og ETF-ene du ønsker.

Valutakonto på aksjesparekonto for handel i EØS

Når du handler i en annen valuta enn NOK kan du benytte en valutakonto for bedre valutasikring. Se priser for valutaveksling.

Har du spørsmål om aksjesparekonto?

Et dedikert team med aksjemeglere gir deg raskt og profesjonell hjelp. Med lang erfaring innen handel og day-trading kan vi hjelpe med både tekniske og markedsrelaterte problemstillinger.

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt for en samtale om hva vi kan tilby deg som trader.

Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.

Ofte stilte spørsmål om aksjesparekonto

Ja, du kan benytte deg av aksjekreditt både på ordinær aksjehandelskonto og din aksjesparekonto med sikkerhet i aksjene og fondene dine. Du vil ha to kontoer, én ordinær konto og én aksjesparekonto, men vi lar deg utnytte all din sikkerhet ved å slå sammen sikkerheten/belåningsverdien på begge kontoene.

Du vil ha samme beløp tilgjengelig for handel på begge kontoene. Dette gjør at du opprettholder fleksibiliteten til å handle aksjer, fond, ETF-er og ETN-er både innenfor og utenfor aksjesparekontoen med eksisterende kredittramme.

For å få belåning på din aksjesparekonto må du både ha innvilget verdipapirkreditt og fylle ut tilleggsavtalen for belåning på aksjesparekonto. Les mer og søk om verdipapirkreditt her.

  • Du kan handle EØS-registrerte aksjer, fond (med over 80 prosent aksjeandel) og ETF-er på en aksjesparekonto
  • Aksjer registrert på Euronext Growth er ikke godkjent for handel på aksjesparekonto

  • Innskudd gjør du via din dagligbank som en vanlig betaling/overføring. Overfør til bankkontonummer: 7050 05 77892. Betalingen merkes med kundenummer og navn. F.eks. «234870 (Ole Henriksen)».
  • Merk at det må være en link mellom overfører og mottakers konto hos Pareto. Dersom det skal overføres penger til en konto hos Pareto Securities fra en annen juridisk enhet må dette avklares på forhånd med online@paretosec.com.

Kom i gang med Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Registrering med BankID på 3 minutter.