Aksjekreditt

Med tilgang til aksjekreditt kan du ha en fleksibel finansiering av din portefølje, med muligheten til å øke eksponeringen i verdipapirmarkedet når du ønsker det.

Rente 7,66 % for alle kunder

(Nominell rente 7,40 %, effektiv rente 7,66 % 100 000 o/12 mnd. Totalt 107 656 kr)

Registerer deg på 3 minutter med BankID

 • Belåning av aksje- og fondsinvesteringer
 • Full oversikt over tilgjengelig kreditt i realtid
 • Ingen kost på kredittramme, kun benyttet kreditt
 • Inntil 90 % belåning
 • Belåning med sikkerhet i aksjesparekonto

Aksjekreditt - belåning av aksjer og fond

Med tilgang til aksjekreditt kan du ha en fleksibel finansiering av din portefølje, med muligheten til å øke eksponeringen i verdipapirmarkedet når du ønsker det. Aksjekreditten kan benyttes til kjøp av aksjer, fond og børsnoterte fond (ETF-er), i inn- og utland. Vi benytter dynamiske belåningsgrader, der tilgjengelig belåning avhenger av porteføljens sammensetning.

 • Få full oversikt over tilgjengelig kreditt i realtid
 • Betal kun rente på benyttet låneramme - ingen løpende kostnader
 • Inntil 85 % belåning i enkelte ETF-er og 80 % for enkeltselskaper
 • Fondsbelåning på både aksje- og rentefond
 • Kan kombineres med en aksjesparekonto

Søk om aksjekreditt

Det koster ikke noe å ha en ubenyttet kredittramme, og vi tar heller ikke noen gebyr ved etablering av kredittrammen. Straks du begynner å benytte lånerammen vil det påløpe en løpende rente. Se prisliste.

For å benytte aksjekreditt, med eller uten aksjesparekonto, anbefales det å sette seg inn i avtaleverk, priser, belåningsgrader og liknende. Avtaleverket åpner også for intradagskreditt og tilgangang til shorthandel. Du kan også benytte kreditten til å tegne i emisjoner, og dermed unngå å måtte selge aksjer for å kunne delta.

For privatpersoner:

Du kan også søke om å få verdipapirfinansiering på din aksjesparekonto. Legg merke til at du må allerede ha en verdipapirkredittavtale innvilget for å få belåning på aksjesparekonto.

For foretak:

Belåning av aksjesparekonto

Pareto Securities tilbyr belåning med sikkerhet i aksjer og fond i en aksjesparekonto. Dette betyr at alle kunder med aksjekreditt hos Pareto Securities kan:

 • Overføre belånte aksjer inn på aksjesparekontoen
 • Benytte eksisterende kredittramme som sikkerhet for nye investeringer på aksjesparekontoen
 • Det vil selvsagt være to kontoer (en ordinær konto og en ASK), men vi lar deg utnytte all din sikkerhet ved å slå sammen sikkerheten/belåningsverdien på begge kontoene.
 • Du vil ha samme beløp tilgjengelig for handel på begge kontoene. Dette gjør at du opprettholder fleksibiliteten til å handle aksjer, fond, ETF-er og ETN-er både innenfor og utenfor aksjesparekontoen med eksisterende kredittramme.

Belåningsgrader på aksjer

Belåningsgraden forteller hvor stor prosentvis andel du kan låne på en aksje. Belåningsgrader og tilgang til belåning vil variere avhengig av kundetype og type verdipapir. Se mer i våre forretningsvilkår.

Diversifisering gir mer tilgjengelig belåning

Totalt tilgjengelig belåning avhenger av diversifiseringen i porteføljen din. Se mer hvordan ulik vekting i antall aksjer påvirker belåningsgraden i tabellen nedenfor:

 

Belåningsgrad

full diversifisering (maks 10 % vekt i én aksje)

full konsentrasjon (100 % vekt i én aksje)

80 %

86 % (+ 6 %)

74 % (- 6 %)

70 %

79 % (+ 9 %)

61 % (- 9 %)

60 %

72 % (+ 12 %)

48 % (- 12 %)

50 %

65 % (+ 15 %)

35 % (- 15 %)

40 %

58 % (+ 18 %)

22 % (- 18 %)

30 %

51 % (+ 21 %)

9 % (- 21 %)

20 %

44 % (+ 24 %)

0 % (- 20 %)

Ofte stilte spørsmål om aksjekreditt

 • Med tilgang til aksjekreditt kan du ha en fleksibel finansiering av din portefølje, med muligheten til å øke eksponeringen i verdipapirmarkedet når du ønsker det. Kredittrammen kan benyttes til kjøp av aksjer, fond og børsnoterte fond (ETF-er), i inn- og utland.
 • Det koster ikke noe å ha en ubenyttet kredittramme liggende, og vi tar heller ikke noe gebyr ved etablering av kredittrammen. Straks du begynner å benytte lånerammen vil det påløpe en løpende rente. Se prisliste.
 • For å benytte aksjekreditt anbefales det å sette seg inn i avtaleverk, priser, belåningsgrader og liknende. Avtaleverket åpner også for intradagskreditt og tilgangang til shorthandel. Du kan også benytte kreditten til å tegne i emisjoner, og dermed unngå å måtte selge aksjer for å kunne delta.
 • Hvert verdipapir har en fastsatt maksimal belåningsgrad, gitt et visst diversifiseringskrav. Se oversikt over belåningsgrader.

Ja, du kan flytte en allerede belånt portefølje så snart kreditt er innvilget hos oss. Vår kundeservice hjelper deg med å overføre både lån og aksjer, slik at posisjonene ikke behøver å selges.

Både fond og aksjer kan overføres.

Avanserte verktøy for erfarne tradere

Å låne penger til aksjer kan øke din eksponering i markedet, og dermed både din potensielle fortjeneste og ditt potensielle tap. Produktet egner seg for investorer som har god kjennskap til og erfaring med verdipapirmarkedet. Se også vår tematiske artikkel om belåning av investeringer.

Du kan samle dine fond og aksjer hos Pareto Securities, på vanlig konto eller en aksjesparekonto. Registrering med BankID på 3 minutter.

Kom i gang med Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Registrering med BankID på 3 minutter.