Hvorfor investere i det svenske aksjemarkedet

Nordmenn har virkelig fått øyene opp for investeringer i det svenske aksjemarkedet, og vi ser en stor økning i handelen på tvers av landegrensene hos privatpersoner. Nabolandet i øst kan blant annet by på spennende og innovative sektorer, sterk vekst og interessante investeringsmuligheter.

Del med andre

Pareto Securities

No

I 2020 omsatte våre norske privatkunder svenske aksjer for mer enn 9 milliarder NOK, og den store interessen har fortsatt med full fart i 2021.

Der det norske aksjemarkedet har en tyngde innen energi og sjømat, har Sverige en bred sektoroppbygning med store industri-, bank/finans-, gaming-, helse- og investeringsselskaper notert på Stockholmsbørsen. I tillegg er den svenske børsen preget av innovative småselskaper.

- Vi har et veldig bra miljø for startup-selskaper innen vekstbransjer som teknologi og cleantech. Mange internasjonale selskaper med forsyningskjeder utenlands er noterte i Sverige, slik at man kan få en interessant eksponering mot større globale trender som via den svenske børsen, sier Paretos svenske analysesjef Stefan Wård.

Slik ser sektorsammensetningen ut på Stockholmsbørsen:

Norden som helhet, og spesielt Sverige, har vært en gunstig region for aksjeinvestorer de siste årene. De siste tre årene har Stockholmsbørsen forbigått både MSCI Europe og verdensindeksen.

Analysedekning på det svenske markedet

Vi i Pareto Securities har analysedekning på over 100 svenske selskaper, som dekker rundt 90 prosent av markedsverdien på Stockholmsbørsen. dsdss

- Vi har forholdsvis bred dekning på det svenske markedet med et fokus på mindre selskaper. Vi forsøker å identifisere morgendagens selskaper, være tidlig med å ta opp analysedekning, og være «best in class» på analysedekningen vi tilbyr, sier Wård.

Våre svenske aksjeanalytikere oppdaterer månedlig en modellportefølje av svensknoterte aksjer. Som et mer langsiktig supplement tilbyr vi også en egen Swedish Selected Small Caps-portefølje.

- Porteføljen har et langsiktig perspektiv, og er vårt syn på hva som er morgendagens vinnere innen small caps-segmentet. Den består av selskaper man kan eie over lengre tid, og ofte over to til tre års sikt. Siden porteføljen ble lansert i okotber 2019 har den utkonkurrert referanseindeksen for svenske small cap-selskaper, sier Wård.

Les mer om vårt svenske analysetilbud og Swedish Selected Small Caps-porteføljen.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet vårt Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

SISTE NYTT FRA PARETO SECURITIES