Hydrogen: Høye gass- og karbonpriser setter fornybar hydrogen i førersetet | Pareto Securities’ Power & Renewable Energy Conference 2022

Når blir blått hydrogen mer konkurransedyktig enn grått, hva blir styrende for hydrogenaksjer fremover og hvordan påvirker skyhøye kraft-, gass- og karbonpriser? Vår hydrogenanalytiker Gard Aarvik oppsummerer tilstanden i hydrogenmarkedet.

Del med andre

Hydrogen: Høye gass- og karbonpriser setter fornybar hydrogen i førersetet | Pareto Securities’ Power & Renewable Energy Conference 2022

Pareto Securities

På vår årlige Power & Renewable Energy-konferanse 3. februar 2022 holdt flere av våre analytikere markedspresentasjoner på sine sektorer.

Etter en eventyrlig utvikling på 504 prosent for Paretos hydrogenindeks i 2020, ente 2021 som et hardt år for noterte hydrogenaksjer, med en nedgang på ca. 45 prosent. Stigende renter og en rotasjon fra vekst til verdi bidro til fallet, i tillegg til at EU-taksonomien og USAs infrastrukturplan gjorde det klart at overgangen til hydrogen vil da tid.

På tross av det mørke fjoråret på aksjesiden, var det flere fundamentale drivere som ga ny innsikt i hydrogenmarkedet. Høye naturgass og karbonpriser i Europa påvirker produksjonskostnadene til hydrogen, løfter frem fornybare metoder for fremstilling av hydrogen.

I 2022 tror vi det er fire viktige triggere for hydrogenaksjer: kraftavtaler, leverandørvalg ved større prosjekter, politiske utviklinger og mer industriell bruk av hydrogen. Lær mer om hydrogenmarkedet i presentasjonen øverst i saken.

Som Pareto-kunde kan du lese alle våre hydrogen-analyser og våre kommentarer på selskaper som Nel, Aker Clean Hydrogen og HydrogenPro. Les mer om analyseproduktet vårt her.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

3 SISTE FRA PARETO