Shipping: Oljetank-oppdatering

Hvordan ser vi på oljetank i tiden fremover? Analysesjef og shippinganalytiker Eirik Haavaldsen presenterer markedsforholdene for oljetankersegmentet.

Del med andre

Shipping: Oljetank-oppdatering

Pareto Securities

- Spotratene har vært på deprimerende nivåer siden tredje kvartal 20202. VLCC-er hadde det vanskeligste året noen sinne i fjor, der gjennomsnittsraten for en standard ikke-eco VLCC var under driftskostnadene nesten hele året, sier Haavaldsen i presentasjonen.

Vi ser særlig to forhold som preger markedene.

- Kostnadene for drivstoff er høyere, som gir en fordel for moderne skip. Vi har sett i rapporteringen og guidingen for Q4 at selskapene med nyere skip med scrubbere forbigår eldre skip betydelig, sier Haavaldsen.

- Det andre er de tragiske hendelsene i Ukraina og hvordan det påvirker russisk oljeeksport, som får store følger for både olje- og tankmarkedet, sier han.

Lær mer om de viktigste tingene å følge med på i tankmarkedet, ordreboken for oljetankere, skraping og våre utsikter.

Som Pareto-kunde kan du få full tilgang til våre analyser og webinarer, deriblant om olje og energi. Vi oppsummerer hver dag de viktigste energinyhetene i analyserapporten Energy Daily, og følger en lang rekke selskaper innen både fornybar og tradisjonell energiindustri, i tillegg til det overordnede energimarkedet. Les mer om analyseproduktet vårt her.

Hva betyr Ukraina-krigen for energimarkedene?

Ukraina-krigen har sendt energiprisene til værs. Vår energianalytiker Nadia Wiggen forklarer situasjonen og hvordan krigen påvirker oljeprisen og energimarkedene.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

3 SISTE FRA PARETO