Bytter to aksjer i Paretoporteføljen

September endte opp 0,6 prosent for modellporteføljen til Pareto Securities’ analytikere, mot 2,8 prosent oppgang for Hovedindeksen på Oslo Børs. I oktober gjør analytikerne to bytter i porteføljen:

Del med andre

Bytter to aksjer i Paretoporteføljen

Pareto Securities

Aksjehandels- og analysekunder kan lese våre analytikeres kommentarer på alle de ti aksjene i porteføljen i analyse- og handelsplattformen vår. Logg inn for å lese rapporten.

S&P 500 fikk sin verste måned siden desember i fjor med et fall på 4,9 prosent. Et sterkt energisentiment på Oslo Børs bidro til å løfte Hovedindeksen 2,8 prosent, mens den norske modellporteføljen til Pareto Securities’ aksjeanalytikere steg 0,8 prosent. Så langt i 2023 er porteføljen opp 17,6 prosent, mens Hovedindeksen på Oslo Børs har steget 8,6 prosent.

Best gikk det for shippingaksjene Stolt-Nielsen og Hafnia, som endte måneden opp henholdsvis 17,0 og 6,7 prosent. Yara steg 4,2 prosent og Vår Energi løftet seg 1,2 prosent, mens Mowi (ned 0,8 prosent), Orkla (ned 1,6 prosent), Bonheur (ned 3,2 prosent), SpareBank 1 SR-Bank (ned 4,7 prosent), Kitron (ned 6,1 prosent) og Seadrill (ned 6,9 prosent) falt i løpet av måneden.

Våre svenske aksjeanalytikere lager også en månedlig modellportefølje for svenske aksjer. Se aksjene i porteføljen her

Viktigste oppdateringer i oktoberporteføljen

Øker i olje

Energianalytiker Tom Erik Kristiansen beholder Vår Energi for oktober, i tillegg til å øke oljeeksponeringen med å ta inn Aker BP før Q3-tall i slutten av måneden.

- Vi tror Aker BP vil levere et bra kvartalsresultat. Produksjonen vil være solid, realiserte priser vil sannsynligvis overraske på oppsiden og det er en mulighet for at forventede kostander til investeringer i år blir revidert lavere. Vi syns også prisingen ikke reflekterer kvaliteten man får, ettersom Aker BP har en av verdens beste produksjonsporteføljer og med lavere utslipp enn alle andre store oljeselskaper i verden. I tillegg er lønnsomheten på investeringene de skal gjøre fremover høy, sier Kristiansen.

- Høy andel oljeproduksjon er også positivt, da vi tror på høyere oljepriser fremover. Man trenger allikevel ikke legge til grunn høyere oljepriser for at dagens utbytteavkastning på 9 prosent vil bli økt mer enn forventet fremover. Vi tror markedet undervurderer lønnsomheten selskapet har på dagens oljepris, sier han.

Vær oppmerksom på at Pareto Securities var involvert som joint bookrunner i det nylige blokksalget av aksjer i Vår Energi. 

Inkluderer forsvarsaksje

I tillegg til å beholde Yara i porteføljen, tar industrianalytiker Kenneth Sivertsen inn Kongsberg Gruppen i porteføljen for oktober.

- Vi synes ikke aksjekursen gjenspeiler ordreinntaket eller vekstpotensialet i selskapet. For Q3 har Kongsberg Gruppen sikret mer enn 19 milliarder kroner i forsvarsordrer og vi venter et rekordhøyt ordreinntak, som vi mener gir et betydelig vekstpotensial, sier Sivertsen.

Nok en sterk måned for shipping

Shipping ble porteføljens sterkeste sektor også i september. Både Hafnia og Stolt-Nielsen fikk god hjelp av sterkere spotrater i løpet av måneden, påpeker shippinganalytiker og analysesjef Eirik Haavaldsen, som beholder begge aksjene for oktober.

- Produkttankratene har riktignok svekket seg noe siste uken, da bortfallet av russiske volumer har begynt å bite. Dette er noe vi forventer vil være kortvarig, og da er vintersesongen like rundt hjørnet. Q4-estimatene for konsensus ser fortsatt konservative ut, og Hafnia handler på 0,9x NAV og P/E 4x, sier han.

- Stolt-Nielsen rapporterer Q3-tall 5. oktober og vi forventer en bra rapport, men særlig god guiding for Q4, hvor estimatene foreløpig er flate kvartal-over-kvartal, samtidig som ratene har styrket seg, sier Haavaldsen.

Dette er de ti aksjene i porteføljen i oktober: 

Om modellporteføljen

Pareto Securities’ modellportefølje består av mellom 6 til 10 norske aksjer. Porteføljen oppdateres med eventuelle endringer månedlig. Markedsrapporten for kunder sendes ut før åpning første handelsdag hver måned. Eventuelle endringer i den underliggende porteføljen kommenteres i rapportene. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, da vår strategi vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt med større midler. Resultatet bør derfor ikke sammenlignes med institusjonelle investorer.

Disclaimer:

Dette innlegget inneholder ikke profesjonell rådgivning, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning. Handel i verdipapirer medfører til enhver tid risiko, og historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Pareto Securities er verken rettslig eller økonomisk ansvarlig for direkte eller indirekte tap, eller andre kostnader som måtte påløpe ved bruk av informasjon i dette innlegget.

Se våre nettsider https://paretosec.com/our-firm/compliance/ for mer informasjon og full disclaimer.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

3 SISTE FRA PARETO