Fem nye aksjer i modellporteføljen for oktober

Vår modellportefølje for norske aksjer steg 4,5 prosent i september, mot 1,9 prosent oppgang for Hovedindeksen på Oslo Børs. For oktober byttes fem av aksjene i porteføljen.

Del med andre

Fem nye aksjer i modellporteføljen for oktober

Pareto Securities

Modellporteføljen var opp 2,6 prosentpoeng mer enn Oslo Børs i september, og er hittil i år opp 31,6 prosent, mot 19,4 prosent for Hovedindeksen på Oslo Børs.

I løpet av måneden gjorde fem av ti aksjer det bedre enn Hovedindeksen, med DNO (opp 26,5 prosent),  Subsea 7 (opp 14,9 prosent) og Norske Skog (opp 14,3 prosent) som største bidragsytere til oppgangen. Aker Clean Hydrogen (ned 7,8 prosent), Austevoll (ned 7,2 prosent), Bonheur (ned 6,2 prosent) og Kitron (ned 5,2 prosent) dempet utviklingen i september.

Få porteføljeoppdateringene på e-post hver måned ved å melde deg på vårt nyhetsbrev nederst på siden.

Fem nye aksjer i modellporteføljen for oktober

Viktigste oppdateringer for oktober-porteføljen

Fortsatt tro på tank

Tankrederiet Hafnia steg 10,2 prosent i september. For oktober opprettholdes eksponeringen i tankaksjer.

- Vi traff bra med eksponeringen mot tank i september, og til tross for at ratene fortsatt er svake så mener vi nå at vi ser en positiv trend over hele linja. Selv om base-case fortsatt er at OPEC+ er disiplinerte i sin produksjonsøkning så viser oljeprisen og andre energipriser at markedet er relativt stramt, og da kan det fort slå seg ut i betydelig høyere tankrater. Vi bytter derfor ut Hafnia med Frontline i oktober, for på den måten å ha et litt høyere beta-bet på dette scenarioet. Vi skulle gjerne beholdt Hafnia også, men tør ikke ha 20 prosent av porteføljen i tank, sier analysesjef og shippinganalytiker Eirik Haavaldsen.

Satser videre på oljeselskaper

En sterk måned for oljeprisen ga DNO en avkastning på 26,5 prosent i september, og selskapet gjorde det betydelig bedre enn sammenlignbare oljeselskaper.

- Til tross for at vi forventer en ytterligere oppgang i DNO-aksjen, velger vi å bytte den ut med Panoro den kommende måneden, da vi tror at Panoro-aksjen vil få et løft i forkant av rapporteringen for tredje kvartal, sier energianalytiker Tom Erik Kristiansen.

Oljeeksponeringen øker ytterligere ved at Aker går inn i porteføljen. Etter kursoppgang i datterselskapene Aker BP og Aker Horizon, i tillegg til salget av Ocean Yield, peker Kristiansen på at markedsverdi av Akers eiendeler (NAV) har økt til 990 kroner per aksje.

- Målt imot dagens kurs tyder det på at Aker-aksjen handles med en rabatt på rundt 30 prosent, som er lavere enn det langsiktige gjennomsnittet på 20 prosent. Tatt i betraktning av Akers historiske totalavkastning på over 20 prosent de siste ti årene, tror vi aksjen er underpriset. Kombinert med en sterk balanse og en evne til å overraske på oppsiden tror vi på en positiv kursutvikling i Aker den kommende måneden, sier Kristiansen.

Rokker om på banker før mulige utbyttenyheter

Vi tar ut Sparebank 1 Sørøst-Norge fra porteføljen etter at både rentehevingen og en bankfusjon bidro til å løfte aksjekursen 5,2 prosent i september. Med mindre oppside for Sparebank 1 Sørøst-Norge går heller Sparebank 1 SMN inn for oktober siden banken kommer med tall for tredje kvartal 29. oktober og sannsynligvis kommer til å annonsere det gjenværende utbyttet på 3,10 kroner for 2020 nå som Finansdepartementet har åpnet opp for det. Inn går også Gjensidige som følge av utsikter til nok et sterkt kvartal preget av lav skadeserstatning.

Ser videre oppside i Subsea 7

Til tross for en sterk september er Subsea 7-aksjen fortsatt på nivåer fra i fjor da oljeprisen var rundt 50 dollar. Selv om Subsea hadde et fryktelig andre kvartal i år, peker våre analtikere på at selskapet også i det store og det hele har levert som forventet siden i fjor, med særlig ordreinngangen over forventningene. Vi synes derfor høstens kursfall i Subsea-aksjen er sterkt overdrevet og ser videre oppside.

Dette er de ti aksjene i porteføljen for oktober:

1. Bonheur 

2. Subsea 7 

3. Norske Skog 

4. Austevoll Seafood

5. Frontline 

6. Meltwater 

7. Panoro Energy 

8. Aker 

9. Sparebank 1 SMN 

10. Gjensidige 

Les våre fulle kommentarer på selskapene i porteføljen og kjøp aksjene i vår handelsplattform.

Om modellporteføljen

Pareto Securities’ modellportefølje består av mellom 6 til 10 norske aksjer. Porteføljen oppdateres med eventuelle endringer månedlig. Markedsrapporten for kunder sendes ut før åpning første handelsdag hver måned. Eventuelle endringer i den underliggende porteføljen kommenteres i rapportene. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, da vår strategi vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt med større midler. Resultatet bør derfor ikke sammenlignes med institusjonelle investorer.

Disclaimer:

Dette innlegget inneholder ikke profesjonell rådgivning, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning. Handel i verdipapirer medfører til enhver tid risiko, og historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Pareto Securities er verken rettslig eller økonomisk ansvarlig for direkte eller indirekte tap, eller andre kostnader som måtte påløpe ved bruk av informasjon i dette innlegget.

Se våre nettsider https://paretosec.com/our-firm/compliance/ for mer informasjon og full disclaimer.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

3 SISTE FRA PARETO