Fire nye aksjer i Paretoporteføljen etter sterk måned

Februar endte opp hele 5,5 prosent for modellporteføljen vår for norske aksjer, mot en nedgang på 1,0 prosent for Hovedindeksen på Oslo Børs. For mars gjør analytikerteamet fire endringer i aksjesammensetningen:

Del med andre

Dataskjermer

Pareto Securities

No

Aksjehandelskunder med analysetilgang kan lese våre analytikeres kommentarer på alle de ti aksjene i porteføljen i analyse- og handelsplattformen vår. Logg inn for å lese rapporten.

Svak utvikling i energisektoren var blant bidragsyterne til et fall på 1,0 prosent for Hovedindeksen på Oslo Børs i februar. Modellporteføljen vår la imidlertid på seg 5,5 prosent, og hittil i år er porteføljen opp 6,1 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 3,1 prosent på samme tid.

Åtte av de ti aksjene i porteføljen gjorde det bedre enn Hovedindeksen i februar. Golden Ocean (opp 22,1 prosent), Vår Energi (opp 9,5 prosent), Mowi (opp 9,0 prosent), Subsea 7 (opp 8,7 prosent), Norbit (opp 9,0 prosent), B2 Impact (opp 6,7 prosent), Sparebanken Vest (opp 2,9 prosent) og Hafnia (opp 1,7 prosent) bidro til oppgangen i februar, mens Aker BP (ned 6,0 prosent) og Link Mobility (ned 8,5 prosent) falt.

Våre svenske aksjeanalytikere lager også en månedlig modellportefølje for svenske aksjer. Se aksjene i porteføljen her

Viktigste oppdateringer i mars

Bytter sparebanker

Etter en god måned for bank- og finansaksjene i porteføljen velger analytiker Vegard Toverud ta ut B2 Impact, i tillegg til å skifte sparebankeksponeringen fra Sparebanken Vest til SpareBank 1 SR-Bank.

- Hittil i år er SpareBank 1 SR-Bank ned 0,4 prosent, mens Sparebanken Vest er opp 7,5 prosent, selv om begge bankene generelt er eksponert mot de samme trendene. Vi ser høyest oppside i SR-Bank av alle sparebankene vi dekker, og tror verdien av fusjonen med SpareBank Sørøst-Norge blir undervurdert av markedet, sier Toverud.

Ser lav pris på Europris

Innen retail ser analytiker Joachim Huse muligheter i Europris, og tar inn aksjen for mars.

- Vi har fortsatt troen på lavpriskjeden, og etter en svak start på året synes vi nåværende prising på 13x P/E og 11x EV/EBIT for 2024 virker attraktivt. Til sammenligning er dette godt under gjennomsnittlig prising på sammenlignbare selskaper, til tross for at Europris har høyere marginer enn de fleste selskapene og gode vekstutsikter som følge av ekspansjon i det svenske markedet, sier Huse.

Dobler i tankshipping

I shippingsektoren tar analysesjef og shippinganalytiker Eirik Haavaldsen ut Golden Ocean etter en sterk måned med over 20 prosent avkastning, samtidig som Hafnia beholdes og Frontline tas inn i porteføljen går inn i mars.

- Frontline har doblet VLCC-flåten uten å trykke en eneste aksje og økt giringen i det vi tror er en supersyklus for tankshipping. Det er ikke tvil om at Frontline kommet til å betale ut så godt som alt i utbytte, og vi ser ingen bedre posisjonerte tankaksjer for øyeblikket, sier Haavaldsen.

Tror på halvlederaksje

På tross av sterkere Q4-tall enn ventet i februar, falt porteføljens teknologieksponering Link Mobility 8,5 prosent i løpet av måneden, etter konkurrenten Bird lanserte en ny prisingsmodell. I mars byttes Link Mobility med halvlederaksjen Nordic Semiconductor.

- Vi tror vi nærmer oss slutten på estimatnedgangen for Nordic Semiconductor. Flere viktige elektronikkaktører som Logitech og Garmin har kommet med tall som støtter troen på at estimattrenden skal snu og hente seg inn gjennom 2024. Samtidig melder store kunder om at lagertrekkene går mot slutten, og at det underliggende markedet ikke er like ille som Nordic Semiconductors guiding skal tilsi. Med dagens prising av aksjen og nylige markedsnyheter tror vi risk/reward er på oppsiden, sier teknologianalytiker Olav Rødevand.

Dette er de ti aksjene i porteføljen i mars:

Om modellporteføljen

Pareto Securities’ modellportefølje består av mellom 6 til 10 norske aksjer. Porteføljen oppdateres med eventuelle endringer månedlig. Markedsrapporten for kunder sendes ut før åpning første handelsdag hver måned. Eventuelle endringer i den underliggende porteføljen kommenteres i rapportene. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, da vår strategi vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt med større midler. Resultatet bør derfor ikke sammenlignes med institusjonelle investorer.

Disclaimer:

Dette innlegget inneholder ikke profesjonell rådgivning, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning. Handel i verdipapirer medfører til enhver tid risiko, og historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Pareto Securities er verken rettslig eller økonomisk ansvarlig for direkte eller indirekte tap, eller andre kostnader som måtte påløpe ved bruk av informasjon i dette innlegget.

Se våre nettsider https://paretosec.com/our-firm/compliance/ for mer informasjon og full disclaimer.

Lyst til å motta oppdateringene i porteføljen på epost?

Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev for å motta porteføljeoppdateringene, siste nytt fra oss og månedlige analyser på epost.

Fyll inn skjemaet for å melde deg på.

Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet vårt Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

SISTE NYTT FRA PARETO SECURITIES