Nye teknologiaksjer i Paretoporteføljen

Modellporteføljen til aksjeanalytikerne våre fikk nok en sterk måned i april. Porteføljen steg 5,8 prosent i løpet av måneden, mot 3,2 prosent oppgang for Hovedindeksen på Oslo Børs. Mens Q1-rapporteringen fortsetter tar analytikerne inn to nye teknologiaksjer og går ned til ni aksjer i porteføljen.

Del med andre

Dataskjermer

Pareto Securities

No

Aksjehandelskunder med analysetilgang kan lese våre analytikeres kommentarer på alle de ti aksjene i porteføljen i analyse- og handelsplattformen vår. Logg inn for å lese rapporten.

Mens de store amerikanske børsindeksene falt 4-5 prosent i april på blant annet økte markedsrenter og høyere inflasjonstall enn ventet, steg Hovedindeksen på Oslo Børs med 3,2 prosent i løpet av måneden. Modellporteføljen til Pareto Securities’ aksjeanalytikere løftet seg 5,8 prosent i april, og er hittil i år opp 16,5 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 4,9 prosent så langt i 2024.

Nordic Semiconductor ble den store vinneren i april med en oppgang på hele 43,9 prosent. Bak fulgte Hafnia (opp 12,8 prosent), Frontline (opp 7,5 prosent), Vår Energi (opp 5,4 prosent), Subsea 7 (opp 4,4 prosent) og Aker BP (opp 3,3 prosent). Protector Forsikring (ned 0,4 prosent), Mowi (ned 1,5 prosent), Yara (ned 7,4 prosent), Europris (ned 10,0 prosent) falt i løpet av måneden.

Våre svenske aksjeanalytikere lager også en månedlig modellportefølje for svenske aksjer. I april steg porteføljen med hele 9,45 prosent. Se aksjene i porteføljen her

Viktigste oppdateringer i mai

Tar gevinst i vinneraksje

Sterk Nordic Semiconductor-guiding bidro til å løfte aksjen hele 43,9 prosent i april. Analytiker Olav Rødevand forblir positiv til Nordic Semiconductor-aksjen men velger å ta gevinst ved å bytte ut aksjen med Pexip, før videokonferanseselskapet rapporterer Q1-tall i neste uke.

- Vi venter at Q1-tallene viser fortsatt vekst for begge segmentene Connected Spaces og Secure & Custom. Logitechs Q1-tall ga gode datapunkter for Pexip, og med ARR-potensialet for Pexip i HP Poly-partnerskapet, ser vi oppside til konsensus sine ARR-estimater for Q2. Pexip var ned 5 prosent i april uten nyheter fra selskapet, så på dagens multipler ser vi rom for multippelekspansjon og tror risk/reward-en over Q1-tallene er fordelaktig, sier Rødevand.

Laster inn...

Tar inn Volue før Q1-tall

Analytiker Gard Aarvik tar inn kraftteknologiselskapet Volue før selskapets Q1-rapport i midten av mai. Volue-aksjen mener han er attraktiv på både kort og lang sikt.

- Vi forventer at Volue vil levere nok et sterkt kvartal i Q1, der ARR- og SaaS-veksten ventes å drive en inntektsøkning på 22 prosent fra samme periode i fjor, sier Aarvik.

- Veksten videre fremover vil drives av digitalisering av energiverdikjeden, ettersom omstillingen til fornybar energi øker kompleksiteten og utfordringene innen kraftproduksjon, for strømnettet og i sluttmarkedet. De utfordringene bidrar Volues software å løse, og vi tror SaaS-inntektene og marginene ligger an til å vokse når skalafordelene virkelig slår inn, sier han.

Beholder shippingfavoritter

Shippingsektoren bidro positivt til porteføljeutviklingen også i april, der både tankaksjene Frontline og Hafnia leverte sterkere enn Hovedindeksen. Shippinganalytiker og analysesjef Eirik Haavaldsen beholder begge aksjene i porteføljen.

- Oljetankratene holder seg sterke på tross av OPEC-kuttene, og i påvente av et mer aktivt andre halvår holder vi på Frontline i porteføljen. Hafnia ble i april notert i USA og har økt utbytteandelen, samtidig som det er et godt estimatmomentum og aksjen handles under NAV-verdiene, sier Haavaldsen, som nå har hatt Hafnia i porteføljen i to år.

Dette er de ni aksjene i porteføljen i mai:

Lyst til å motta oppdateringene i porteføljen på epost?

Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev for å motta porteføljeoppdateringene, siste nytt fra oss og månedlige analyser på epost.

Fyll inn skjemaet for å melde deg på. Du vil motta nyhetsbrevet fra og med første virkedag neste måned.

Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.

Om modellporteføljen

Pareto Securities’ modellportefølje består av mellom 6 til 10 norske aksjer. Porteføljen oppdateres med eventuelle endringer månedlig. Markedsrapporten for kunder sendes ut før åpning første handelsdag hver måned. Eventuelle endringer i den underliggende porteføljen kommenteres i rapportene. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, da vår strategi vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt med større midler. Resultatet bør derfor ikke sammenlignes med institusjonelle investorer.

Disclaimer:

Dette innlegget inneholder ikke profesjonell rådgivning, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning. Handel i verdipapirer medfører til enhver tid risiko, og historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Pareto Securities er verken rettslig eller økonomisk ansvarlig for direkte eller indirekte tap, eller andre kostnader som måtte påløpe ved bruk av informasjon i dette innlegget.

Se våre nettsider https://paretosec.com/our-firm/compliance/ for mer informasjon og full disclaimer.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet vårt Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

SISTE NYTT FRA PARETO SECURITIES