To nye aksjer etter tung børsmåned

Mars endte ned 4,9 prosent for Pareto Securities’ månedlige modellportefølje for norske aksjer. Hovedindeksen på Oslo Børs falt 3,8 prosent i samme tid. I april tar analytikerne inn to nye aksjer og går tilbake til ti aksjer i porteføljen:

Del med andre

To nye aksjer etter tung børsmåned

Pareto Securities

Aksjehandels- og analysekunder kan lese våre analytikeres kommentarer på alle de ti aksjene i porteføljen i analyse- og handelsplattformen. Logg inn for å lese rapporten.

Amerikanske børsindekser steg mellom 2 og 7 prosent i mars, etter den amerikanske sentralbanken bidro til å senke nervøsiteten rundt banksentoren i USA. Norske aksjer falt derimot, med Hovedindeksen ned 3,8 prosent, og modellporteføljen til Pareto Securities’ aksjeanalytikere ned 4,9 prosent. Hittil i år er porteføljen opp 5,2 prosent, mot 0,4 prosent oppgang for Hovedindeksen.

Mowi (opp 7,7 prosent) ble eneste aksjen i porteføljen i pluss, mens Hafnia endte måneden flatt. Gjensidige (ned 2,6 prosent), Adevinta (ned 4,4 prosent), Seadrill (ned 5,3 prosent), BW Energy (ned 7,9 prosent), Aker BP (ned 8,6 prosent), Crayon (ned 8,6 prosent) og Norske Skog (ned 13,9 prosent) bidro til fallet i mars.

Interessert i å få porteføljeendringene på mail hver måned før børsåpning? Meld deg opp på nyhetsbrevet vårt her.

Viktigste oppdateringer i april

Inn med retailaksje før kvartalstall

Konsumanalytiker Joachim Huse tar inn Europris før selskapet legger frem Q1-tall i slutten av april. 

- Butikkene har forblitt en attraktiv destinasjon for norske forbrukere, selv med renteoppgang og inflasjon som fortsetter å presse deres disponible inntekt. Q1-rapporten tror vi blir et positiv event, og vi mener prisingen på 13,5x forventet inntjening for 2023 med 4,4 prosent direkteavkastning fremdeles virker attraktiv, sier han.

Bytter i forsikring og ny retailaksje før kvartalstall

I april skifter analytikerteamet forsikringseksponeringen fra Gjensidige til Protector Forsikring, hvor de nå ser større oppside. I tillegg tar konsumanalytiker Joachim Huse inn Europris før selskapets Q1-tall i slutten av april.  

- Butikkene har forblitt en attraktiv destinasjon for norske forbrukere, selv med renteoppgang og inflasjon som fortsetter å presse disponibel inntekt. Q1-rapporten tror vi blir et positiv event, og vi mener prisingen på 13,5x forventet inntjening for 2023 med 4,4 prosent direkteavkastning fremdeles virker attraktiv, sier Huse.

Ser oppside i TMT-aksje

Adevinta endte mars ned 4,4 prosent, etter et kraftig fall under Schibsteds kapitalmarkedsdag, hvor Schibsted la frem fallende inntekter innenfor jobbutlysninger på de nordiske markedsplassene og negativ utvikling i News Media.

- Vi sliter med å forstå hvorfor Adevinta falt 7 prosent på oppdateringen. Innenfor jobbvertikalen har Adevinta en relativ liten eksponering (maks 15 prosent av inntektene), og selskapet er ikke eksponert innenfor nyhetsmedier, sier analytiker Kristoffer Hagevik.

- Tvert imot, uttalte Schibsted at bilvertikalen, som utgjør rundt 40 prosent av Adevinta-inntektene fortsetter å utvikle seg bra, og vi ser at registreringer av nye biler i EU fortsetter å øke. Etter forrige måneds fall, handler Adevinta nå på mer attraktive multipler, sier Hagevik.

Shippingfavoritt forblir 

Hafnia endte mars flatt, til tross for at produkttankmarkedet fortsatte å styrke seg. 

- Vi tror Q1 blir nok et bra kvartal og at estimatene for 2023 og 2024 fortsatt er altfor lave, og beholder således shippingfavoritten vår i april, sier shippinganalytiker og analysesjef Eirik Haavaldsen.

Beholder månedsvinneren 

Selv med et nokså uendret grunnrenteskatt-forslag fra Regjeringen, fikk Mowi et solid løft i mars og endte opp 7,7 prosent for måneden.

- Selv om majoriteten av utviklingen trolig er drevet av utviklingen i skattediskusjonen, så har nok noe også vært drevet av at lakseprisene har holdt seg på et høyt nivå. Med et sterkt første kvartal i vente beholder vi Mowi, og tror også aksjen er et case som står seg godt uavhengig av skatteutfallet i Norge, sier sjømatanalytiker Sander Lie.

Dette er de ti aksjene i porteføljen i april: 

Om modellporteføljen

Pareto Securities’ modellportefølje består av mellom 6 til 10 norske aksjer. Porteføljen oppdateres med eventuelle endringer månedlig. Markedsrapporten for kunder sendes ut før åpning første handelsdag hver måned. Eventuelle endringer i den underliggende porteføljen kommenteres i rapportene. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, da vår strategi vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt med større midler. Resultatet bør derfor ikke sammenlignes med institusjonelle investorer.

Disclaimer:

Dette innlegget inneholder ikke profesjonell rådgivning, og skal ikke betraktes som investeringsrådgivning. Handel i verdipapirer medfører til enhver tid risiko, og historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Pareto Securities er verken rettslig eller økonomisk ansvarlig for direkte eller indirekte tap, eller andre kostnader som måtte påløpe ved bruk av informasjon i dette innlegget.

Se våre nettsider https://paretosec.com/our-firm/compliance/ for mer informasjon og full disclaimer.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

3 SISTE FRA PARETO