Batterimarkedet: Fremtiden er elektrisk | Pareto Securities’ Power & Renewable Energy Conference 2022

Hvor stort blir behovet for elbiler og energilagring? Vår batterianalytiker Kenneth Sivertsen så på fornybarkonferansen på de viktigste driverne for batteriindustrien og markedsutsiktene til den hurtigvoksende sektoren.

Del med andre

Batterimarkedet: Fremtiden er elektrisk | Pareto Securities’ Power & Renewable Energy Conference 2022

Pareto Securities

På vår 24. årlige Power & Renewable Energy-konferanse presenterte våre aksjeanalytikere sine syn på markedene for havvind, batterier og hydrogen. Seilende på rekordinvesteringer innen både fornybar energi, elektrisk transport og batteriproduksjon har markedet for batterier skutt fart. Særlig transport blir den store driveren for batterietterspørsel, men på verdensbasis er ikke adopsjonen hurtig nok.  

- Europa leder an flokken med reguleringer og utslippsbegrensninger, som gir optimisme i sektoren, men verdensgjennomsnittet for elbil-adopsjon er bak der vi må være for å nå netto null. Vi må gjøre mer og vi må gjøre det fort, sier Sivertsen i presentasjonen.

Et annet viktig bruksområde for batterier er lagring. Med mer fornybar kraft som vind og sol, trengs energien å lagres mellom produksjon og bruk. Til det er batterier den foretrukne løsningen, som kan bidra til å senke volatiliteten i energimarkedene. Men hvor stort kan batteribehovet for lagring og transport bli? Estimatene spriker stort og oppjusteres stadig, men vi tror at lagring blir en viktig del av batterietterspørselen i tiden fremover.

I presentasjonen ser Sivertsen også på teknologiutviklingen, andre mulige bruksområder og den potensielle tilbudsmangelen på batterier.

Vi har analysedekning på batteriaksjer som FREYR og dekker det internasjonale batterimarkedet gjennom blant annet en månedlig analyserapport. Les våre batterianalyser her (for kunder). 

Hydrogen: Høye gass- og karbonpriser setter fornybar hydrogen i førersetet

Når blir blått hydrogen mer konkurransedyktig enn grått, hva blir styrende for hydrogenaksjer fremover og hvordan påvirker skyhøye kraft-, gass- og karbonpriser? Hør vår hydrogenanalytiker Gard Aarvik oppsummere tilstanden i hydrogenmarkedet.

Havvind:  Økte renter og dyrere råmaterialer ødelegger ikke festen

Havvind var en annen viktig del av fornybarkonferansen vår. Havvindkapasiteten er ventet å vokse med 20 prosent årlig det neste tiåret, og på konferansen snakket havvindanalytiker Bård Rosef om teknologiutviklingen, økonomien i sektoren og hvordan flaksehalser truer havvindutviklingen.

Del med andre

Kom i gang med velkomsttilbudet Pareto START

Opplev fordelen av å trade hos et fullservice meglerhus

Bli kunde og start med tre måneder med våre beste betingelser og full analysetilgang.

3 SISTE FRA PARETO